Testenina sa paradajzom
Ukusna pasta sa sušenim paradajzom
Potrebne namirnice:
1. Pene rigata pasta odnosno kosi makaroni - 1 kesa ( 400g )
2. Pileće belo meso ( 300-400g )
3. Sušeni paradajz u tegli zavisi od proizvođača, pretežno 300g
( Ukoliko ne možete pronaći sušeni paradajz slobodno kupite takođe u konzervi seckani paradajz u svom soku )
4. Sir parmezan usitnjen
5. Pavlaka za kuvanje ( 500g )
5. Ulje
6. So, vegeta, biber
7. Po želji bosiljak ili tucana paprika
Način pripreme:
U dubljem tiganju ispržiti belo meso koje je prethodno isečeno na kockice, kada je gotovo, izvaditi na tanjir pa u isti tiganj u kom se peklo meso dodati paradajz za se isprži ( ja sam pržila jer sam koristila paradajz u kockicama nisam našla sušeni, sušeni paradajz ne morate da pržite, svako po ukusu ). Naravno ako dodajete paradajz sečen na kockice prethodno ga ocedite jer će biti previše soka iz konzerve.
U međuvremenu u dublju šerpu stavite testeninu da se kuva, u vodu dodajte so i ulje da se ne bi zalepilo, kuvajte oko 10ak minuta.
Kada je paradajz pustio svoj sok i skupio se znači da je gotov i u njega dodati pavlaku za kuvanje, malo pustiti da se pomešaju ukusi uz konstantno mešanje da ne bi zagorelo. Kada ste to odradili u tu smesu dodajte i prethodno isprženo pileće belo meso na kockice, ostaviti da se krčka sve dok ne vidite da li vam gustina odgovara, ja lično volim malo gušći preliv.
U ovu smesu možete dodati malo bosiljka ako volite radi još boljeg ukusa a za ljubitelje tucane paprike, nije ni ona loša kada se doda :)
Evo ga, sve je gotovo, ostalo je samo da se servira.
Servirati u dubokom tanjiru, prvo testenina pa preko testenine pospite preliv, na kraju sve to pospite parmezanom.
Prijatno :)
Ostavite komentar da li je ukusno i kako je ispalo :)
Коментари
Постави коментар